Sport/Voetbal
41117930
Voetbal

Dessers verruilt Utrecht voor Heracles

Cyriel Dessers

Cyriel Dessers

ALMELO - Heracles Almelo heeft Cyriel Dessers definitief overgenomen van FC Utrecht. De Belgische spits is aangetrokken als opvolger van Adrian Dalmau. De topscorer van vorig seizoen ligt overhoop met Heracles, nadat de club een transfer naar Maccabi Tel Aviv blokkeerde. Naar verwachting zal de Spanjaard spoedig alsnog vertrekken.

Cyriel Dessers

Cyriel Dessers

De onderhandelingen waren al een tijd aan de gang, maar inmiddels heeft Dessers definitief de overstap gemaakt naar Heracles. De Belg heeft ook al afscheid genomen van de groep en gaat met FC Utrecht niet mee op trainingskamp in Duitsland.

„Ik kijk ernaar uit om hier bij Heracles Almelo te spelen en te scoren”, vertelt Dessers op de website van Heracles. „Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles Almelo, namelijk aanvallend willen spelen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor.”

FC Utrecht is druk bezig met doorselecteren. Na het vertrek van Dessers is de kans groot dat ook Lukas Görtler getransfereerd wordt. De Duitser is bezig met een transfer en zal niet meegaan op trainingskamp. FC Utrecht verwacht op korte termijn afscheid te nemen van Görtler.

Net zoals vorig seizoen wordt ook dit jaar Dario Dumic verhuurd. De centrale verdediger zal het aankomende seizoen het shirt van het Duitse Darmstadt dragen.

Jeugdige centrumverdedigers

De nieuwe FC Utrecht-trainer ziet toekomst in de jeugdige centrumverdedigers Tommy St. Jago (19) en Christopher Mamengi (18), die dit seizoen de routiniers Willem Janssen (33), Mark van der Maarel (29) en Emil Bergström (26) in de nek moeten gaan hijgen.

Van den Brom ziet ook op andere posities getalenteerde jonge spelers bij FC Utrecht. Zo heeft de 19-jarige buitenspeler Rayan El Azrak zich deze voorbereiding al een paar keer laten zien. El Azrak mocht afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg (3-2 zege), de eerste serieuze test van het seizoen, in de basis beginnen. „Ik heb zestig minuten gekregen en daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat de trainer wil zien hoe ik presteer. Ik ben nu nog officieel speler van Jong FC Utrecht, maar ik hoop bij het eerste aan te haken door elke dag hard te werken. Je hebt in je achterhoofd zitten, dat deze trainer jeugd een kans geeft”, aldus El Azrak.