Nieuws/Sport
41238
Sport

Wéér een klap voor Hagenaars, selectie dunner

ADO-spits Havenaar in Japan lang in ziekenhuis

Mike Havenaar

Mike Havenaar

DEN HAAG - ADO Den Haag zat al in de hoek waar de klappen vallen, maar de lijst van tegenvallers wordt steeds groter. Mike Havenaar ligt al bijna twee weken in het ziekenhuis in Japan met een infectie, die hij in Nederland heeft opgelopen. De clubarts van ADO had de lange spits al onder behandeling wegens oorklachten en zenuwpijnen in de kaak aan dezelfde kant.

Mike Havenaar

Mike Havenaar

Daarvoor werd hij ook behandeld door een KNO-specialist in het ziekenhuis in Den Haag. Tijdens zijn vakantie in Japan, waar hij zijn vrouw en kind bezocht, werden de klachten ernstiger en kwam hij terecht bij de dokter van de Japanse nationale ploeg. Uit een mri-onderzoek kwam de infectie in zijn hoofd naar voren, waarna de aanvaller werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar hoopt hij volgende week woensdag te worden ontslagen.

Maar dan is hij nog niet direct terug bij ADO. Havenaar heeft door zijn gezondheidsprobleem wekenlang niets kunnen doen. Hij heeft een trainingsachterstand, moet aansterken en fit worden en hij moet ook afwachten of hij van zijn klachten wordt verlost. In het uiterste geval dreigt ook nog een operatie, maar daar willen de voetballer en zijn artsen nog niet aan denken.

Zeljko Petrovic

ADO vreest dan ook voor een langdurige absentie van zijn spits. Zo ziet trainer Zeljko Petrovic met lede ogen aan hoe zijn selectie steeds kleiner wordt. Zolang er geen geld uit China binnenkomt, is ADO bijna genoodzaakt zich te ontdoen van dure krachten en moet het elke euro koesteren om salarissen te kunnen blijven uitbetalen.