Nieuws/Sport
412507
Sport

PSV met De Jong, zonder Luckassen

Cocu weigert polonaise te lopen

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

Phillip Cocu waakt voor een euforische stemming bij PSV, dat de laatste wedstrijden sterk voor de dag kwam. 

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

"We moeten niet met ons hoofd in de wolken gaan lopen na een aantal goede resultaten. Er is nog veel werk aan de winkel", aldus de trainer van de koploper.

"We moeten ons doorontwikkelen als we balbezit hebben op de helft van de tegenstander. Daar moeten we meer uithalen. Het wordt een ander soort wedstrijd dan vorige week. Willem II speelt defensiever, de ruimtes zijn kleiner", aldus Cocu refererend aan de zevenklapper van PSV bij FC Utrecht: 7-1 zege.

Over zijn te kiezen formatie wilde Cocu niets kwijt. "Er zijn meerdere opstellingen waarin we kunnen spelen. Er is niet één opstelling die absoluut de beste is voor dit PSV." 

Wel ging hij in op de ontwikkelingen rond enkele spelers. "Jürgen Locadia heeft zijn plek in Oranje zelf afgedwongen. Ik ben blij voor hem en hij is er zelf ook heel content mee." 

Derrick Luckassen, die tegen FC Utrecht een knieblessure opliep, ontbreekt tegen Willem II. "'Hij is er morgen inderdaad niet bij. De wedstrijd komt net te vroeg. Luuk de Jong is er wel bij", besloot Cocu. De Jong ontbrak in de domstad vanwege een ribblessure die hij had opgelopen tijdens de zege op Feyenoord.