Sport/EK voetbal
413014882
EK voetbal

EK-primeur Engeland met openingszege op Kroatië

Raheem Sterling wordt bewierrookt.

Raheem Sterling wordt bewierrookt.

Engeland is het EK begonnen met een nipte overwinning. Op Wembley rekende het elftal van bondscoach Gareth Southgate af met Kroatië: 1-0.

Raheem Sterling wordt bewierrookt.

Raheem Sterling wordt bewierrookt.

De Engelsen waren bijna het hele duel de betere ploeg, maar openden pas in de 57e minuut de score. Het was Raheem Sterling die afrondde na een intelligent passje van Kalvin Phillips. De vreugde was enorm bij Sterling, die niet zo’n heel best seizoen draaide.

In de eerste helft was de eerste echt grote kans niet aan de Engelsen besteed. Phil Foden had toen wat pech in de afronding. De aanvallende middenvelder van Manchester City raakte de paal. In het vervolg van de eerste helft was Engeland wel beter, maar kwam het aan grote kansen creëren niet toe.

Sterling werkt af.

Sterling werkt af.

Door de overwinning beleefde Engeland een primeur. Bij z’n tiende deelname aan het EK boekte het pas voor de eerste keer een overwinning in het openingsduel. Zeven keer werd er gelijkgespeeld, twee keer werd er verloren.

Sterling

Sterling werd dus de matchwinner van Engeland in de wedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen Kroatië (1-0). „Dit voelt echt goed”, zei de aanvaller van Manchester City. „En eerlijk gezegd had ik het beloofd. Ik wist dat ik zou scoren als ik zou spelen op Wembley.”

De eer kwam echter ook Phillips toe, vond Sterling. „Zijn voorbereidende actie was briljant. Het succes komt voor een groot deel op zijn naam. Ik was gelukkig net op tijd om het beslissende tikje te geven.”

„Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen”, vervolgde Sterling. „Dat is het enige wat telt. We hebben goed gespeeld en dit geeft veel vertrouwen. Nu moeten we snel de volgende stap zetten door ook het tweede duel te winnen.”

Maandagmiddag wordt het andere duel in de groep afgewerkt. Dat gaat tussen Tsjechië en Schotland.