Nieuws/Sport
41306
Sport

Gezin zorgt voor afleiding voor Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar en zijn zoon Jim.

Klaas-Jan Huntelaar en zijn zoon Jim.

Een en een is twee. Als het voetbaldier Klaas-Jan Huntelaar (33) geblesseerd is, is hij niet te genieten. Maar toch lukt het de spits van Schalke 04 dit keer beter met de situatie om te gaan. „Mijn gezin is daarin heel belangrijk”, zegt de trotse Huntelaar, die 2 januari voor de vierde keer vader werd, van zijn zoon Jim, en - tussen de vele uren revalideren - thuis zijn afleiding vindt.

Klaas-Jan Huntelaar en zijn zoon Jim.

Klaas-Jan Huntelaar en zijn zoon Jim.

„Vaak kijk ik bij mijn zoons Seb (7) en Axel (5), die allebei op voetbal zitten. En mijn dochter Puck (3) is een kleine danseres, maar doet in de huiskamer net zo makkelijk met haar oudere broers mee met paaltjesvoetbal”, lacht de 76-voudig international (42 goals). Dat hij minder chagrijnig is, mag volgens hem overigens beslist niet zo worden uitgelegd dat hij minder fanatiek is. „Ik ben vast van plan om ijzersterk terug te komen en zit nu in de laatste fase van mijn revalidatie.”

Een herstel dat langer duurde dan eind oktober bij het oplopen van de kwetsuur werd gedacht. „Aanvankelijk was er slechts vocht te zien in de knie, die niet instabiel was. Daarom dacht iedereen dat ik er tussen vier en zes weken weer zou kunnen staan, maar in november kwam bij een nieuwe MRI-scan het scheurtje in de buitenband van mijn knie aan het licht. Ik baalde als een stekker.”

Volgende week wordt de knie van Huntelaar opnieuw bekeken.