Nieuws/Sport
41312
Sport

Huntelaar: 'Ik sluit een terugkeer bij Ajax niet uit'

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

KLaas-Jan Huntelaar heeft bij Schalke een clausule in zijn aflopende contract dat dit automatisch met één seizoen wordt verlengd als hij de helft van het aantal wedstrijden speelt. Een invalbeurt telt als half duel. „Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig”, zegt de geblesseerde oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan. „Het belangrijkste is dat ik zo snel mogelijk weer van waarde ben. Ik wil Schalke helpen.”

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

Dat zijn werkgever inmiddels de Oostenrijker Guido Burgstaller (27) van 1. FC Nürnberg aantrok, wordt door sommige Duitse media uitgelegd als het einde van Huntelaar bij Schalke 04. Hetgeen inmiddels al is ontkracht door technisch directeur Christian Heidel. „Ik vind het sowieso logisch dat er iemand is gekocht. Natuurlijk moet de club inspelen op drie geblesseerde aanvallers: Franco di Santo, Breel Embolo en ik. Ik ga iedereen laten zien dat ik de fitste en de beste ben. Als ik de kans krijg.”

Vanzelfsprekend wordt Huntelaar weer in verband gebracht met Ajax. „Dat komt elk jaar terug, maar is veel speculatie van de media. Daar kan ik, nu ik geblesseerd ben, helemaal niks mee. Het is wel duidelijk dat ik bij Ajax een heel goede tijd heb gehad, ik altijd heel positief over die club ben geweest en ik een terugkeer niet uitsluit. Aan het einde van het seizoen ga ik rustig kijken. Het moet voor Ajax en voor mij passen. Ik concentreer me nu op Schalke en op fit worden.”