41338
Tennis

'Zverev is iemand die je in de eerste ronde wilt vermijden'

Haase treft toptalent op Australian Open

Robin Haase

Robin Haase

Robin Haase heeft het niet best getroffen bij de loting voor de Australian Open. De enige Nederlandse deelnemer aan het eerste grandslamtoernooi speelt in de openingsronde tegen het Duitse toptalent Alexander Zverev.

Robin Haase

Robin Haase

 

 

Zverev is 19 jaar oud en staat nu al als nummer 24 van de wereld genoteerd. Haase is momenteel de nummer 58 op de wereldranglijst.

 

In 2014 speelden de twee voor de eerste en tot nu toe enige keer tegen elkaar. Zverev won toen op een gravelbaan in Hamburg met 6-0, 6-2. ,,Ik kreeg toen echt een pak slaag’’, zegt Haase in Melbourne. ,,Dat was toen voor hem eigenlijk een soort doorbraak want niemand kende hem en hij haalde de halve finale. Daarna had hij ongeveer een jaar wat moeite met zijn spel, maar vervolgens is hij als een wervelstorm geklommen op de ranglijst.’’

 

De bijna twee meter lange Duitser (van Russische komaf) gaf ook dit jaar al blijk van zijn ongekende mogelijkheden. Anderhalve week geleden won hij in het kader van de Hopman Cup na drie tiebreaks van niemand minder dan Roger Federer.

 

,,Zverev is iemand die je in de eerste ronde wel wilt vermijden’’, geeft ook Haase toe. ,,Dat heb ik niet gedaan, dus dat is jammer. Hij speelt hard en deelt graag uit. En hij beweegt heel goed voor zijn lengte. Het wordt een zware opgave, maar ik ga er alles aan doen om die te overwinnen.’’