41339
Tennis

'Ach, je verandert er toch niets aan'

Bertens treft gevaarlijke klant op Australian Open

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens is als negentiende geplaatst bij de Australian Open en kan dus in de eerste ronde geen topspeelsters treffen. Maar de koppeling aan de Amerikaanse Varvara Lepchenko kan niet bepaald een makkelijke loting worden genoemd.  

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De 30-jarige Lepchenko is geboren in Oezbekistan, woont al zestien jaar Amerika en switchte in 2007 van nationaliteit. Het lijkt erop dat ze haar beste tijd heeft gehad, want ze stond in 2012 als nummer 19 van de wereld genoteerd en is daarna langzaam gezakt op de ranglijst. Momenteel is ze de nummer 86 van de ranking, maar het verleden van deze linkshandige speelster maakt duidelijk dat ze op hoog niveau kan tennissen.

Lepchenko en Bertens stonden twee keer eerder in hun loopbaan tegenover elkaar. De Amerikaanse won in 2014 op het hardcourt van Sydney, Bertens won vorig jaar op een gravelbaan in Rome.

De Nederlandse nummer één doet in Melbourne niet ingewikkeld over de loting. ,,Ach, je verandert er toch niets aan. Ik ga me zo goed mogelijk voorbereiden en ik heb er veel zin in.’’