Nieuws/Sport
41346
Sport

Bij doorverkoop rinkelt ook bij PSV de kassa

'United legt bod op Depay naast zich neer'

Memphis Depay

Memphis Depay

Memphis Depay mag in de lopende transferperiode vertrekken bij Manchester United, maar dan moet er wel een goed bod komen. Zijn Engelse werkgever heeft volgens Sky Sports vooralsnog een financieel voorstel van Olympique Lyon afgewezen.

Memphis Depay

Memphis Depay

De clubleiding van Olympique Lyon legde naar verluidt een bod van zo'n vijftien miljoen euro neer bij Manchester United. De 22-jarige aanvaller kwam in juni 2015 voor om en nabij 34 miljoen euro (exclusief bonussen) over van PSV. Bij een doorverkoop van Depay rinkelt de kassa in Eindhoven ook weer, aangezien PSV destijds een doorverkoop-percentage geeft afgedwongen.

Depay is onder het bewind van trainer José Mourinho op een zijspoor beland. In zijn eerste seizoen bij Manchester United maakte hij nog 45 keer zijn opwachting, destijds nog onder de leiding van Louis van Gaal. Na de wisseling van de wacht droeg Depay nog slechts negen keer het shirt van de Mancunians, waarvan slechts vier keer in de Premier League.

Eerder toonde ook het Everton van coach Ronald Koeman al interesse in Depay. Daarbij kwam ook nog een mogelijke verhuur ter sprake, maar een dergelijke constructie ziet Mourinho niet zitten.