Sport/Wielrennen
4148655
Wielrennen

Nederlandse junior mist WK wielrennen na blunder: ’Ik hoor daar niet de dupe van te worden’

Tibor del Grosso.

Tibor del Grosso.

Amsterdam - Op het WK wielrennen voor junioren zal Tibor del Grosso vrijdag niet aan de start verschijnen. De renner ontbreekt in de Nederlandse selectie, terwijl hij aanvankelijk wel geselecteerd was. Bondscoach Marco van Bon bleek zich echter te hebben vergist.

Tibor del Grosso.

Tibor del Grosso.

Van Bon had namelijk vijf renners geselecteerd voor het WK. Daarmee voldeed hij niet aan de regelwijziging van de UCI, die eerder in de zomer bepaald had dat landen slechts vier renners mee mochten nemen. Del Grosso is nu het kind van de rekening. „Ik vind het heel stom en ik vind dat hij dat niet kan maken”, zo richt de boosheid van het 18-jarige talent zich op zijn blunderende bondscoach. „Ik hoor daar niet de dupe van te worden.”

„Het is wel heel zuur”, vervolgt Del Grosso tegenover RTV Drenthe. „Ik denk dat ik bij de vier beste junioren hoor. Bij het EK, twee weken geleden, was ik nog de beste Nederlander op de veertiende plaats. En als je op de UCI-ranking van de junioren kijkt, ben ik ook de beste Nederlander.”

Del Grosso moet de knop snel om zien te zetten. „Ik moet morgen hier een tijdrit rijden onder begeleiding van Van Bon. Het is niet zo handig om nu ruzie te maken. Ik kan er ook niet veel tegen beginnen. Hij mag eenmaal die keuze maken. Maar het doet natuurlijk wel wat met je. Daarbij komt dat Van Bon op het EK al tegen mij gezegd had dat ik tijdens de wegwedstrijd bij het WK een vrijere rol zou krijgen. Dat maakt het allemaal extra zuur.”

Del Grosso won dit jaar op de weg de rittenkoers La Ronde des Vallées inclusief een etappe. Daarnaast is hij ook niet onverdienstelijk actief als veldrijder, hij is bij de junioren de regerend Nederlands kampioen.