Nieuws/Sport
414878234
Sport

Sport Kort: EK basketbal schuift jaar op naar 2022

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Basketbal: EK schuift jaar op naar 2022

15.00 uur Het Europees kampioenschap basketbal voor mannen is verplaatst van 2021 naar 2022. Dat heeft wereldbond FIBA besloten nadat eerder de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege het coronavirus met een jaar waren opgeschoven.

Het EK basketbal, met voorronden in Duitsland, Georgië, Italië en Tsjechië en een finaletoernooi in Berlijn, zou volgend jaar begin september worden gehouden. Dat gebeurt nu een jaar later.

Nederland is in de kwalificaties voor het EK ingedeeld in een poule met verder Turkije, Zweden en Kroatië. De ploeg van bondscoach Maurizio Buscaglia begon in februari met een uitoverwinning op Turkije, maar verloor daarna in Almere van Kroatië. In november gaat de kwalificatiereeks verder.

Atletiek: Atletiekbond hoopt in augustus op start seizoen

12.47 uur: Voorzitter Sebastian Coe van atletiekbond World Athletics hoopt dat het outdoorseizoen in de atletiek in augustus alsnog van start kan gaan. Net als in de andere sporten ligt de atletiek volledig stil vanwege het coronavirus.

„Als het mogelijk is willen we een verlaat outdoorseizoen houden van augustus tot oktober zodat onze atleten kunnen zien waar ze staan in dit onderbroken seizoen”, zei Coe. „We weten dat landen zich in verschillende fases bevinden in deze pandemie. We proberen onze atleten en atletiekbonden hiermee enige structuur te bieden in de planning voor het komende jaar.”

De atletiekbond heeft het weekend van 9 en 10 augustus gereserveerd voor de nationale kampioenschappen. De Nederlandse atletiekunie had eerder al bekendgemaakt dat de Nederlands kampioenschappen, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, niet door zouden gaan.