Sport/Wielrennen
415813645
Wielrennen

Vuelta: Nederlander Thymen Arensman loopt ritzege net mis

Thymen Arensman

Thymen Arensman

Tim Wellens heeft de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 29-jarige Belg (Lotto-Soudal) was sneller dan Guillaume Martin (Cofidis) en de Nederlander Thymen Arensman (Sunweb).

Thymen Arensman

Thymen Arensman

De drie renners vormden de kopgroep die richting Sabiñanigo buiten het bereik van het peloton wist te blijven. Er zijn geen verschuivingen in de top van het algemeen klassement. De rode leiderstrui blijft om de schouders van Primoz Roglic (Jumbo-Visma). De Sloveen behoudt zijn voorsprong van vijf seconden op de Ier Dan Martin en dertien seconden op Richard Carapaz uit Ecuador.

Roglic kwam als vierde over de streep, hij won de sprint van het peloton. Bij een valpartij in het peloton vlak voor de finish was de nummer twee van het klassement Dan Martin betrokken. De valpartij heeft geen gevolgen voor de stand in het klassement want het gebeurde binnen de laatste drie kilometer.

Primoz Roglic en zijn rode trui, beide niet in gevaar vandaag.

Primoz Roglic en zijn rode trui, beide niet in gevaar vandaag.

Opvallende naam in de kopgroep in de vijfde etappe was die van Thymen Arensman. De 20-jarige renner debuteert in de Vuelta en vocht de finale zaterdag uit met Wellens en de Fransman Martin. Arensman sprong als eerste weg in de laatste kilometer, maar wist zijn voorsprong niet vast te houden. De ervaren Wellens achterhaalde de Nederlander en pakte zijn eerste ritzege van het seizoen. „Dit voelt supergoed”, aldus Wellens. „We wilden met de ploeg graag een etappe winnen en ik ben daarom blij dat de zege zo vroeg in de Vuelta komt. Daardoor is de spanning er voor de komende twee weken een beetje af.”

Zondag wacht opnieuw een etappe waarin geklommen moet worden. Tijdens de 146,4 kilometer van Biescas naar Aramón Formigal fietsen de renners over drie bergen, waaronder eentje uit de eerste categorie.