Sport/Voetbal
416119100
Voetbal

Jeffrey van As moet veld ruimen bij Roda JC

Jeffrey van As zou bij Roda het veld moeten ruimen.

Jeffrey van As zou bij Roda het veld moeten ruimen.

AMSTERDAM - Het is ouderwets onrustig bij Roda JC. Nadat eerder al twee leden van de rvc waren opgestapt uit onvrede over het gevoerde beleid, onder wie oud-speler en oud-trainer René Trost, moet nu ook technisch directeur Jeffrey van As het veld ruimen.

Jeffrey van As zou bij Roda het veld moeten ruimen.

Jeffrey van As zou bij Roda het veld moeten ruimen.

De voormalige td van ADO Den Haag en NAC Breda zette vorig seizoen een compleet nieuw team neer, dat onder leiding van trainer Jurgen Streppel de play-offs wist te halen en daarin De Graafschap uitschakelde alvorens zelf te verliezen van NEC.

De club leek onder de nieuwe eigenaren eindelijk in rustig vaarwater te zijn gekomen na alle overnameperikelen van de afgelopen jaren met onder anderen de Mexicaanse luchtfietser Mauricio Garcia de la Vega, maar het is weer helemaal mis in Kerkrade.

Roda JC is weer in de ban van een machtsstrijd, waarbij rvc-voorzitter Joop Janssen de touwtjes nadrukkelijk naar zich toetrekt en daarmee veel weerstand oproept. Van As is in die machtsstrijd het volgende slachtoffer, tot grote ontzetting van de achterban van Roda JC, die zich op sociale media nadrukkelijk roerde en riep om het aanblijven van Van As.

„Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten. Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talentontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van technisch directeur te laten vervallen. Daarmee komt per direct een einde aan de samenwerking met Jeffrey van As”, zo valt op de website van Roda JC te lezen.