Sport/Voetbal
419228987
Voetbal

Frenkie de Jong: ’Ik ben blij dat ik het bij Barcelona zo gedaan heb’

Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong.

ZEIST - Frenkie de Jong heeft voorafgaand aan het Nations League-treffen met Polen de pers te woord gestaan. Hij keek vooruit, maar blikte ook terug op een rumourige transferzomer waarin hij zeer nadrukkelijk in verband werd gebracht met Manchester United: „Ik ben blij dat ik het zo gedaan heb.”

Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong.

De Jong trapt af: „Er was natuurlijk veel rumoer. Ik kan niet helemaal in detail treden over wat er wel en niet is gebeurd. De club heeft zo zijn ideeën gehad, en ik had die ook. Soms botst dat. Maar in principe is dat allemaal goed gedaan.” De oud-Ajacied gaf aan dat hij ’redelijk rustig’ is gebleven. „Ik wist wat ik wilde en mijn mening veranderde niet”.

De middenvelder van Oranje kon niet anders dan concluderen dat hij de juiste keuze had gemaakt door in Barcelona te blijven. „Ja, ik ben blij dat ik het zo gedaan heb. Ik speel ook weer nu, dat helpt wel ja.”

Lewandowski

Tijdens de interland zal De Jong zijn ploeggenoot bij Barcelona, Robert Lewandowski, treffen bij de Polen. De Jong is onder de indruk van de spits. „Hij is een indrukwekkende speler, en een harde werker.” Geadviseerd hoe zijn ploeggenoot te bestrijden had hij zijn ploeggenoten bij Oranje nog niet. „Ik heb ze nog geen advies gegeven, dat krijgen ze wel van de staf. Maar hij moet zo min mogelijk in scoringspositie komen, daar moeten we als team voor zorgen.”