Nieuws/Sport
419366
Sport

'Mindere spel Ziyech heeft met vertrek Klaassen te maken'

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

AMSTERDAM - Marcel Keizer ziet in het vertrek van Davy Klaassen een belangrijke reden voor het mindere spel van Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

"Op het middenveld met Lasse Schöne, Klaassen en Ziyech maakte Davy de meeste meters. Op hoog tempo loopt Donny van de Beek nog minder dan Davy”, aldus de trainer van Ajax. "Niks ten nadele van die jongen, want waarschijnlijk deed Davy op zijn twintigste hetzelfde als Donny. Over vier jaar zeggen we misschien dat Donny weg is en dat dit een groot gemis is. Zo gaat dat bij Ajax. De transfer van Klaassen is een fikse aderlating, maar ik denk dat de jonge jongens het moeten kunnen oppakken.”

De trainer is het er niet mee eens dat er slecht is geanticipeerd op het vertrek van Klaassen. „Het klopt dat Davy in juni al weg was, maar toen hadden we Appie ook nog. Eén zijn alle verdriet en de emoties, maar twee is dat we een topmiddenvelder missen. Vergis je niet, hè. Ik weet niet of hij dit jaar al het verschil had kunnen maken tegen de topvijf. Maar in alle andere wedstrijden had hij voor ons alles kunnen openbreken. Ik vind het niet handig om het over hem te hebben, want anders worden dingen weer uit zijn verband gerukt en lijkt het een excuus. Houd het alsjeblieft klein.”

Bekijk hier alle uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.