42005
Schaatsen

Ireen Wüst kiest voor NK sprint

Ireen Wüst

Ireen Wüst

HEERENVEEN - Ireen Wüst komt volgend weekeinde opnieuw in actie in Thialf. Minder dan twee weken na haar Europese titel allround in de Friese schaatstempel verschijnt de dertigjarige kopvrouw van Justlease.nl aan de start van de NK sprint. Ze geeft aan dat toernooi de voorkeur boven een extra trainingskamp. Na het winnen van haar vijfde Europese allroundtitel had Wüst al verteld dat ze zeker niet zou deelnemen aan de NK allround, die gelijktijdig met de NK sprint in Heerenveen worden gehouden.

Ireen Wüst

Ireen Wüst

Sven Kramer, die vorig weekeinde in Thialf voor de negende keer EK-goud veroverde, laat zich volgend weekeinde op zijn thuisbaan niet zien. Hij heeft gekozen voor een trainingsstage in Collalbo.

Zowel Wüst als Kramer is al zeker van deelname aan de WK allround in Hamar (5-6 maart). Ook Antoinette de Jong en Jan Blokhuijsen hebben zich voor dat toernooi geplaatst. Het derde WK-ticket ligt zowel voor de mannen als vrouwen klaar bij de NK allround.

Bij de NK sprint zal Kjeld Nuis ontbreken. De nummer twee van het eerste EK sprint, ook vorig weekeinde in Thialf, reist evenals ploeggenoot Kramer liever naar Collalbo voor een trainingskamp. Daar wil de prijsvechter van LottoNL-Jumbo zich zo goed mogelijk voorbereiden op de WK afstanden volgende maand op de olympische baan in Gangneung. Met Europees kampioen Kai Verbij is Nuis al zeker van deelname aan de WK sprint eind februari in Calgary.