Sport/Tennis
422425191
Tennis

David Goffin en Stefanos Tsitsipas uitgeschakeld, Monfils wél door

Ahoy raakt favorieten al vroeg kwijt

Stefanos Tsitsipas kan zijn spullen pakken.

Stefanos Tsitsipas kan zijn spullen pakken.

David Goffin is in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament uitgeschakeld.

Stefanos Tsitsipas kan zijn spullen pakken.

Stefanos Tsitsipas kan zijn spullen pakken.

De als vierde geplaatste Belg, de nummer 10 van de wereld, verslikte zich in de pas 18-jarige Italiaan Jannik Sinner. De nummer 79 van de wereld, die met een wildcard is toegelaten in Rotterdam, won na twee lange sets: 7-6 (7) 7-5.

Goffin was mogelijk nog niet helemaal hersteld van zijn partij uit de eerste ronde tegen Robin Haase. De Belg wist woensdag tegen het einde van de middag van de Haagse prof te winnen na 2,5 uur: 3-6 7-6 (5) 6-4.

Sinner begon juist okselfris aan de partij. Hij had een walk-over in de eerste ronde omdat zijn tegenstander Radu Albot zich ziek afmeldde. Een vervangende tegenstander was er niet. De Italiaan wordt beschouwd als een grote belofte, hij won eind vorig jaar de ATP Finals voor talenten (Next Gen).

David Goffin schudt Jannik Sinner (rechts) de hand.

David Goffin schudt Jannik Sinner (rechts) de hand.

Stefanos Tsitsipas

De Griekse favoriet en blikvanger Stefanos Tsitsipas werd later op de dag eveneens al in de weede ronde uitgeschakeld. De nummer zes van de wereldranglijst en nummer twee van de plaatsingslijst verloor in Rotterdam in twee sets van de Sloveen Aljaz Bedene: 5-7 4-6.

Met de uitschakeling van Tsitsipas is het ATP-toernooi in Rotterdam al drie van de vier hoogst geplaatste tennissers kwijt na twee ronden. De Rus Daniil Medvedev, als eerste geplaatst, verloor al in de eerste ronde. De Belg David Goffin, als vierde ingeschaald, vloog er in de tweede ronde uit.

Monfils

De Franse tennisser Gaël Monfils heeft de kwartfinales bereikt op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Franse titelverdediger won in de tweede ronde in twee sets van zijn landgenoot Gilles Simon (6-4 6-1). Hij is de hoogstgeplaatste speler die nog actief is op het ATP-toernooi in Rotterdam.

Monfils moest de eer hooghouden in Rotterdam na de vroege uitschakeling van de als eerste geplaatste Daniil Medvedev woensdag en de aftocht van Stefanos Tsitsipas en David Goffin, de nummers 2 en 4 van de plaatsingslijst, donderdag. Monfils won het toernooi vorig jaar door Stan Wawrinka in de finale te verslaan.

De als derde geplaatste Fransman had het in de eerste set lang lastig tegen Simon, maar brak zijn landgenoot op 4-4 toch. Op zijn eigen opslag pakte hij de set. Monfils pakte meteen een break in de tweede set, maar Simon knokte zich terug. De tweede break van Monfils leek de beslissing te brengen. De Franse nummer 9 van de wereld stoomde door naar 5-1 en maakte het op zijn tweede matchpoint af.

Monfils treft in de kwartfinales de Brit Daniel Evans. De Engelse nummer 33 van de wereld had woensdag al in drie sets van Karen Chatsjanov uit Rusland gewonnen (4-6 6-3 6-4).

Krajinovic

Filip Krajinovic heeft de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament bereikt. De 27-jarige Serviër was in twee sets te sterk voor de Canadees Vasek Pospisil: 6-4 7-6 (7).

Pospisil had voor een stunt gezorgd door in de eerste ronde de nummer 1 van de plaatsingslijst, Daniil Medvedev uit te schakelen. Met agressief spel verraste hij de Russische nummer vijf van de wereld. Krajinovic, die in de eerste ronde had afgerekend met Tallon Griekspoor, won door één break de eerste set met 6-4. In een spannende tiebreak in de tweede set pakte hij de zege.

Krajinovic treft in de kwartfinale de Rus Andrej Roeblev. Die was in twee sets te sterk voor Alexander Boeblik uit Kazachstan (7-5 6-3).