Nieuws/Sport
42506
Sport

Cocu looft Guardado en baalt mee met De Jong

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

"De uitslag had hoger uit kunnen vallen", wist ook trainer Phillip Cocu na de 2-0 zege van PSV op Excelsior. "Hun keeper deed het uitstekend. Maar de manier waarop we gespeeld hebben, was prima."

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

"We speelden 4-3-3 met Bart Ramselaar vanaf links, in een wat vrijere rol natuurlijk", aldus Cocu bij FOX Sports over de middenvelder. "Dat deed hij heel goed. Ik ben ook heel tevreden over Andres Guardado. Hij nam de ploeg op sleeptouw, maakt een veel sterkere en frisse indruk, dat merk je meteen aan de ploeg. Vanaf nu wordt hij alleen maar beter als hij fit blijft. Daarom nam ik ook geen risico en wisselde ik hem voor Jorrit Hendrix, die terug is van blessureleed. Guardado's pass bij de 2-0 was prachtig, dan zit ik te genieten op de bank."

Cocu had ook gezien dat Luuk de Jong niet tot scoren kwam, ondanks wat kansen. "Luuk werkt keihard voor de ploeg", vertelde zijn coach. "Maar het was voor hem wel lekker geweest als hij had gescoord. Zeker toen hij alleen op de keeper afging, dan is het lekker voor een spits als je scoort. Die kans zal wel even in zijn hoofd hebben gezeten."