Sport/Voetbal
425255342
Voetbal

Juventus ondanks zege op FC Porto uitgeschakeld

Statistieken Champions League: Drama voor De Ligt en Ronaldo

Cristiano Ronaldo baalt als een stekker.

Cristiano Ronaldo baalt als een stekker.

TURIJN - De eerste twee tickets voor de kwartfinales van de Champions League werden deze dinsdagavond vergeven.

Cristiano Ronaldo baalt als een stekker.

Cristiano Ronaldo baalt als een stekker.

FC Porto schakelde Juventus uit in een bijzonder enerverend duel, door met een man minder overeind te blijven en in verlenging toe te slaan. De nederlaag van 3-2 kon Porto zich veroorloven.

In extra tijd maakte eerst Sérgio Oliveira uit een vrije trap de 2-2 voor de bezoekers. Kort later kopte Adrien Rabiot Juventus opnieuw naar een voorsprong, waardoor de Italianen in de resterende tijd nog één treffer nodig hadden. Die bleef uit.

De 2-1 na 90 minuten voor de thuisclub had tot de verlenging geleid.

Sérgio Oliveira zette na een door scheidsrechter Björn Kuipers toegekende strafschop de bezoekers op voorsprong. Kort na de hervatting maakte Federico Chiesa de 1-1. Even later moest Porto met een man minder verder, na de rode kaart voor Mehdi Taremi. Chiesa zette Juve vervolgens op 2-1.

In 2017 stond Juventus voor het laatst in de finale van de Champions League. In de jaren daarna was er vroegtijdige uitschakeling tegen Real Madrid, Ajax en Lyon.

Matthijs de Ligt, verre van fit, viel een kwartier voor tijd in bij Juventus.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft voor de vierde keer de kwartfinales bereikt in de Champions League. De huidige nummer 6 van de Bundesliga had in de return tegen Sevilla op eigen veld voldoende aan 2-2. Vorige maand ging de Spaanse nummer 4 in eigen huis met 3-2 onderuit tegen de Duitsers.

Erling Haaland was met twee treffers opnieuw de grote man bij Borussia. De 20-jarige Noor, die in de eerste wedstrijd in Spanje ook al twee keer doel trof, opende 10 minuten voor de rust de score uit een snelle tegenstoot. Kort na de pauze benutte hij een strafschop.

Luuk de Jong fungeerde tegen Dortmund opnieuw als invaller. De 30-jarige aanvaller, die in het thuisduel in de slotfase nog voor 3-2 zorgde, kon zijn ploeg niet aan de vereiste treffers helpen. Youssef En-Nesyri daarentegen kwam in de slotfase nog wel twee keer tot scoren. Eerst verzilverde hij in de 68e minuut een strafschop nadat De Jong was gevloerd. In de extra tijd kwam de Marokkaan opnieuw tot scoren.

Verdediger Karim Rekik bleef bij Sevilla op de bank.

Bekijk hier de standen en statistieken in de Champions League