Sport/Schaatsen
426509659
Schaatsen

Schrik in schaatswereld; vermoedelijk hersenschudding gevallen bondscoach Jan Coopmans

Jan Coopmans

Jan Coopmans

De schaatswereld is flink opgeschrikt door een keiharde val van bondscoach Jan Coopmans op het ijs van Salt Lake City, waar vrijdag de World Cup van start gaat. De man die verantwoordelijk is voor de Nederlandse ploeg-onderdelen werd keihard van achteren aangereden door een Poolse schaatsster en raakte zelfs buiten bewustzijn. Coopmans heeft vermoedelijk een forse hersenschudding opgelopen.

Jan Coopmans

Jan Coopmans

„Het was echt een ongekende klap”, vertelt Remy de Wit, de technisch directeur van de Nederlandse schaatsbond die het voor zijn ogen zag gebeuren. „De Poolse dame kwam de bocht uit, gleed onderuit en schoof op hoge snelheid heel ver door. Iedereen kon net opzij stappen, maar Jan stond er met zijn rug naartoe en werd letterlijk ondersteboven geschoffeld.”

De 64-jarige Limburger viel op zijn rug en klapte daarna met zijn hoofd tegen het ijs. „Gelukkig waren er direct allerlei medisch specialisten ter plaatse die heel adequaat ingrepen”, verzekert De Wit. „Jan is daarna snel met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, daar is een scan van zijn hoofd gemaakt. Veel is nu nog onzeker. We zijn flink geschrokken en hopen allemaal op het beste voor Jan.”

Coopmans heeft ter observatie de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis doorgebracht en heeft vermoedelijk een forse hersenschudding, maar de exacte diagnose is volgens schaatsbond KNSB nog niet bekend.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop