Sport/Voetbal
429937910
Voetbal

Nederlandse trainer is het niet eens met Quique Sétien

Ronald Koeman neemt het op voor ’moeilijke’ Lionel Messi

Ronald Koeman bedankt Lionel Messi als hij het veld verlaat.

Ronald Koeman bedankt Lionel Messi als hij het veld verlaat.

Barcelona-trainer Ronald Koeman is niet van mening dat Lionel Messi, sterspeler van de Catalaanse voetbalclub, moeilijk te coachen is. Daarmee wees hij een eerste suggestie van de voormalige trainer van Barcelona, Quique Sétien, van de hand. „Ik zie zijn ambitie, zijn karakter, maar hij is geen speler die ik moeilijk kan coachen”, beantwoordde Koeman tijdens een persconferentie toen hij gevraagd werd naar Sétiens uitspraken.

Ronald Koeman bedankt Lionel Messi als hij het veld verlaat.

Ronald Koeman bedankt Lionel Messi als hij het veld verlaat.

Zondag besprak de in augustus ontslagen Sétien in een interview met El País zijn verstandhouding met de Argentijnse spits. „Er zijn spelers die niet makkelijk te managen zijn. Iets wat inherent is aan veel sporters. Leo is daar een van, het is waar.”

Koeman kan zich niet vinden in die woorden. „Elke coach is anders, maar voor mij is hij de aanvoerder en ik praat elke week met hem over dingen in de kleedkamer en op het veld. Er is een goede relatie. Ik ben het niet eens met Sétien, maar ik respecteer zijn mening en wat hij heeft meegemaakt.”

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Barcelona speelt woensdag tegen Dinamo Kiev in de Champions League. De ploeg van Koeman presteert op de Europese toneel, in tegenstelling tot de Spaanse competitie, met zes punten uit twee wedstrijden prima. In La Liga staat Barcelona op de twaalfde plaats.

In een nieuwe voetbalpodcast Kick-off: hoe ziet de toekomst eruit voor Ronald Koeman als coach bij Barcelona, nu de strijd om de nieuwe voorzitter is losgebarsten?

Koeman kan weer beschikken over Marc-André ter Stegen. De Duitse doelman, de nummer 1 onder de lat bij de Spaanse topclub, is hersteld van de knie-operatie die hij in augustus onderging. Ter Stegen traint weer mee en kan mogelijk tegen Dinamo Kiev zijn rentree maken.

„Het gaat goed met hem, maar we moeten afwachten of hij woensdag al kan spelen”, zei Koeman, die reservekeeper Neto zaterdag zag blunderen tegen Alavés. De Braziliaan verslikte zich na een half uur spelen in een terugspeelbal, waarna Luis Rioja de score kon openen. Barcelona kwam in de tweede helft dankzij een treffer van Antoine Griezmann wel op gelijke hoogte, maar de ploeg van Koeman slaagde er weer niet in te winnen in La Liga (1-1).