Sport/Voetbal
431722247
Voetbal

Video: Balotelli is racisme helemaal zat en stormt het veld af

Mario Balotelli liep tijdens de wedstrijd tussen Hellas Verona en Brescia boos het veld af, nadat hij de nodige racistische geluiden naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

Balotelli verdient tegenwoordig zijn brood bij Brescia en ging met zijn club op bezoek bij Hellas Verona. Tijdens de wedstrijd werd Balotelli racistisch bejegend en daar reageerde de Italiaan op zijn eigen manier op.

Hij pakte de bal op en schoot deze kwaad het Verona-publiek in. Vervolgens liep Balotelli kwaad het veld af richting de kleedkamers, maar hij werd door zijn ploeggenoten en de tegenstanders tegengehouden.

De wedstrijd werd even stilgelegd. Na het korte intermezzo haalde Balotelli sportief zijn gram door te scoren. Het was echter niet genoeg en Brescia verloor met 2-1.

Volgens Ivan Juric, trainer van Hellas Verona, deden supporters van zijn ploeg niets verkeerd. „Ik durf wel te stellen dat het hier niet om racisme ging. Ik ben de eerste om te zeggen als dat wel zo is, maar nu was dat echt niet het geval”, zei de Kroaat. „Ze hebben hem misschien wel uitgejoeld en bespot, maar niet meer dan dat.”

In Italië zijn dit seizoen al meerdere incidenten rond racisme geweest. Lazio werd vorige maand nog gestraft door de UEFA voor racistisch gedrag van de fans in het thuisduel in de Europa League, op 3 oktober tegen Stade Rennes. Eind september eiste Gianni Infantino, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, nog concrete maatregelen van de Italiaanse voetbalbond tegen racistisch gedrag in stadions.