Sport

Middenvelder van AZ: 'Seizoen naar de klote'

Dreun voor Marko Vejinovic

Door Van onze Telesportredactie

Marko Vejinovic

Marko Vejinovic

Rene Bouwman

Het seizoen voor Marko Vejinovic is nu al afgelopen. 

Marko Vejinovic

Marko Vejinovic

Rene Bouwman

De middenvelder van AZ heeft naar nu blijkt in het competitieduel met Feyenoord (0-4 nederlaag) zijn voorste kruisband afgescheurd. Dat werd maandag tijdens de MRI-scan in het ziekenhuis bevestigd, meldt de Alkmaarse club. 

De 27-jarige Amsterdammer wordt dit seizoen door AZ gehuurd van Feyenoord. Tijdens de beginfase van deze voetbaljaargang maakte Vejinovic een sterke indruk, met onder andere vier assists. "Toewerken naar de operatie en vervolgens revalideren. Seizoen naar de klote. Schouders er onder", twittert de teleurgestelde middenvelder. 

Als jong talent mocht Vejinovic in het kampioensjaar 2008-2009 een paar keer meedoen bij het AZ van trainer Louis van Gaal. Het bleef toen bij drie competitiewedstrijden voor de Alkmaarse club. Via Heracles Almelo en Vitesse belandde hij twee jaar geleden bij Feyenoord. Vejinovic ondertekende een contract tot medio 2019 bij de Rotterdamse topclub. In zijn eerste seizoen kwam hij 23 keer in actie, maar vorig seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot twee duels in de eredivisie bij de landskampioen.

 

Lees meer over