Sport/Voetbal
433700578
Voetbal

Frenkie de Jong: ’Blessures bij Oranje een dingetje’

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

Enkele uren voordat de positief op Covid-19 geteste Tonny Vilhena het trainingskamp van Oranje verliet, onderkende Frenkie de Jong al het probleem van voetballen in coronatijd én het enorm drukke programma. De middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal doelde daarbij echter vooral op de daaruit voortkomende blessures en nog niet eens zozeer op mogelijke positieve coronatests.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

„Ik geloof wel dat de oefenwedstrijden die we met het Nederlands elftal hebben gehad niet per se nodig zijn geweest”, doelde De Jong op het treffen van vorige maand met Mexico en van vanavond met Spanje. „Maar de wedstrijden worden toch gespeeld, dus moeten we ons er maar op voorbereiden. De blessures zijn wel een dingetje.”

Bondscoach Frank de Boer moest eerder namelijk al een streep door de namen van de langdurig geblesseerden Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Jasper Cillessen zetten en in het trainingskamp haakte ook Steven Bergwijn af. De aanvaller van Tottenham Hotspur ondervond te veel last van een liesblessure.