Sport/Voetbal
433831243
Voetbal

Chelsea-speler Reece James plaatst video van inbrekers die slag slaan tijdens Champions League-duel

Reece James

Reece James

LONDEN - De Engelse international Reece James heeft donderdag op Instagram een video geplaatst waarop te zien is hoe vier mannen dinsdagavond bij hem inbraken. De 21-jarige rechtsback van Chelsea was op dat moment aan het spelen in de Champions League tegen Zenit.

Reece James

Reece James

De ploegmaat van Hakim Ziyech legt uit dat de dieven erin slaagden een zware kluis mee te nemen waarin hij onder meer zijn medailles bewaarde van de Champions League, de Super Cup en het EK. „Deze medailles verdiende ik door Chelsea en Engeland te vertegenwoordigen. Dat is een eer die niemand mij kan afnemen, ook al heb ik er geen fysiek bewijs voor om het te tonen”, zegt Reece, die benadrukt „nooit juwelen in huis te bewaren.”

De voetballer roept zijn supporters op mee te helpen de „laffe daders” te identificeren terwijl de politie volgens hem al „duidelijke aanwijzingen heeft” over wie verantwoordelijk is. „We hebben ze bijna beet”, zegt James, die eraan toevoegt dat „gelukkig niemand thuis was” en hijzelf het goed stelt. „Hopelijk kunnen we deze individuen samen pakken en het recht laten geschieden”, besluit hij.

James stond tegen Zenit 90 minuten op het veld. Romelu Lukaku zorgde voor de enige goal op Stamford Bridge.