Sport/Voetbal
434943864
Voetbal

’Spelersopstand bij Schalke 04 tegen trainer Gross’

Christian Gross.

Christian Gross.

De spelers van Schalke 04 zouden begin deze week in opstand zijn gekomen tegen trainer Christian Gross. Duitse media waaronder Sport 1 en Sky Deutschland, melden dat enkele bepalende spelers bij technisch directeur Jochen Schneider hebben aangedrongen op het ontslag van Gross. Dat zou van de hand zijn gewezen. Schalke ontkent dat er sprake is van een spelersopstand.

Christian Gross.

Christian Gross.

De kritiek uit de selectie op Gross is fors. De 66-jarige Zwitser zou de eigen spelers door elkaar halen en ze bij hun verkeerde naam aanspreken. Ook de namen van de tegenstanders weet hij niet altijd. Daarnaast zouden zijn tactische aanwijzingen tijdens de wedstrijden ontoereikend zijn.

Ook fysiotherapeut Werner Leuthard moet het ontgelden. In de ogen van de spelers is hij verantwoordelijk voor de vele geblesseerden in de selectie.

Schalke 04 ontkent dat er sprake zou zijn van een „opstand of revolutie” binnen de club. „Wij verwerpen de berichten. Er is geen speler die Jochen Schneider heeft benaderd met een dergelijk verzoek”, aldus een woordvoerder van de club uit Gelsenkirchen.

Huub Stevens

Gross werd eind december vorig jaar aangesteld als de nieuw coach van Schalke 04. Hij was de opvolger van interim-coach Huub Stevens en moest de dolende club uit Gelsenkirchen behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. De club is nog altijd de hekkensluiter in Duitsland.

Schalke 04 neemt komende zomer sowieso afscheid van Schneider. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de club.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar

Schneider wist vorige maand nog Klaas-Jan Huntelaar tot een terugkeer naar Schalke 04 te verleiden. De van Ajax overgekomen spits is door twee kuitblessures nog maar nauwelijks in actie gekomen voor zijn Duitse club.