Sport/Autosport
437583669
Autosport

Raceserie voor vrouwen gekoppeld aan Formule 1

De W Series, de raceklasse voor vrouwelijke coureurs, wordt gekoppeld aan de Formule 1.

Het tweede seizoen van de W Series is uitgebreid met twee nieuwe races in de Verenigde Staten en Mexico, die in hetzelfde weekeinde en op hetzelfde circuit worden gereden als de Formule 1. De Nederlandse Beitske Visser eindigde afgelopen jaar achter de Britse Jamie Chadwick als tweede in de nieuwe raceklasse en doet ook dit jaar mee aan de W Series.

De eerste zes races van het jaar zijn in Europa. De W Series is daar gekoppeld aan het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Na de laatste Europese race, op zaterdag 5 september op het circuit van Assen, steken de vrouwen de Atlantische Oceaan over. Ze rijden op zaterdag 24 oktober in Austin (Texas) en een week later de seizoensfinale in Mexico-Stad. Op beide dagen staat voor Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 de kwalificatie voor hun race op het programma.

Het nieuwe seizoen begint op 30 mei in Rusland. De race in Sint-Petersburg is nieuw op de kalender, net als die in Zweden (13 juni) en op het Italiaanse hogesnelheidscircuit Monza (27 juni). De vrouwen gaan daarna via Duitsland (11 juli), Engeland (23 augustus) en Assen naar Amerika, om daar in het voorprogramma van de Formule 1 te rijden.

„We zijn dolblij dat we al in ons tweede seizoen in de armen worden gesloten door de Formule 1”, zegt directrice Catherine Bond Muir van de W Series. „De interesse voor de W Series en het enthousiasme daarover waren in 2019 enorm. Met de toevoeging van twee nieuwe races die gelijktijdig met de Formule 1 worden gehouden, denken we dat nog meer aan te wakkeren.”