Sport/Voetbal
440999565
Voetbal

Zeer verdrietig nieuws

PSV-perschef Thijs Slegers ongeneeslijk ziek: ’Medici kunnen niets meer voor me doen’

Thijs Slegers

Thijs Slegers

EINDHOVEN - Thijs Slegers (46) - de laatste jaren vooral bekend als perschef van PSV - heeft zeer triest nieuws gedeeld met zijn volgers op sociale media. Hij is ongeneeslijk ziek. „De medici kunnen niets meer voor me doen.”

Thijs Slegers

Thijs Slegers

Hij werd in 2020 getroffen door acute leukemie, maar daarna het leek beter te gaan met Slegers. Wel moest hij daardoor zijn werkzaamheden voor PSV stoppen op dat moment. Maar nu blijkt hij dus niet meer te genezen: „De afstotingsziekte die me al maanden dwars zit, is geen halt toe te roepen. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De medici kunnen niets meer voor me doen.”

Hij vervolgt: „Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan. Hoe lang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en blijft ongewis.”

Stamceldonor

Slegers heeft in de voor hem vreselijke tijd zijn gevoel voor humor nog niet verloren. „Tips voor goeie series enz zijn welkom. Moet de tijd toch door zien te komen.”

Als laatste roept hij op om stamceldonor te worden. „Als jullie ons echt blij willen maken: schrijf je via Matchis in als stamceldonor. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Slegers was voordat hij aan de slag ging als perschef van PSV jarenlang voetbalverslaggever en werkte voor Voetbal International en De Telegraaf. Ook heeft hij de biografieën van Andy van der Meyde (Geen Genade) en Luc Nilis (De Waarheid) geschreven.