44174
Sport

Ajax-trainer blij met tien goals Ziyech

Bosz rept over Wet van Murphy

Amin Younes verlaat geblesseerd het veld.

Amin Younes verlaat geblesseerd het veld.

Ajax zat voor het competitieduel met PEC Zwolle al dun in de buitenspelers en daar kwam tijdens het duel in Overijssel nog een blessuregeval bij. Amin Younes liep een bovenbeenkwetsuur op. En daar baalde trainer Peter Bosz behoorlijk van.

Amin Younes verlaat geblesseerd het veld.

Amin Younes verlaat geblesseerd het veld.

"Ja, dat is de Wet van Murphy. Het gebeurt wel vaker. Het is vervelend", aldus de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. 

Bertrand Traoré is momenteel met Burkina Faso actief op de Afrika Cup, terwijl Pelle Clement en Vaclav Cerny geblesseerd zijn. De jonge Justin Kluivert maakte als vervanger van Younes zijn debuut in Ajax 1.

Irritatie

Ondanks de 3-1 zege had Bosz redenen tot ontevredenheid. Vooral de eerste helft wekte irritatie op bij de coach. "Die had alles in zich wat ik niet wil. Trage opbouw, geen initiatief, slordig in de passing en laks in de verdediging. We waren niet fel en niet agressief en dan blijft PEC simpel op de been. Ik was blij dat ze niet wisten te scoren. Gelukkig was de tweede helft beter."

Hakim Ziyech viert een van zijn goals tegen PEC Zwolle.

Hakim Ziyech viert een van zijn goals tegen PEC Zwolle.

Goals Ziyech

Mede dankzij twee goals van Hakim Ziyech werd in dat tweede bedrijf de zege over de streep getrokken. Bosz hoopt dat de van FC Twente overgekomen blijft  scoren voor Ajax in de jacht op koploper Feyenoord.

"Ziyech zal er niet net als vorig jaar twintig maken, maar bij FC Twente had hij ook een andere rol. Daar speelde hij rechts aan de buitenkant. Bij Ajax is hij middenvelder en speelt hij iets verder van de goal. Hij moet verdedigend ook iets meer doen. Als hij de helft van die twintig doelpunten maakt, ben ik al zeer tevreden."