Sport/Tennis
443205713
Tennis

Elina Svitolina zegeviert na marathonpartij in Monterrey

Elina Svitolina met de trofee in Monterrey

Elina Svitolina met de trofee in Monterrey

MONTERREY - Elina Svitolina heeft het toernooi van Monterrey gewonnen. Nadat de 25-jarige Oekraïense in de halve finales nog in 50 minuten klaar was met Arantxa Rus, moest ze in de finale een waar gevecht leveren met de Tsjechische Marie Bouzkova. Na zo’n drie uur tennis vielen de setstanden in het voordeel van Svitolina uit: 7-5, 4-6, 6-4.

Elina Svitolina met de trofee in Monterrey

Elina Svitolina met de trofee in Monterrey

De toon werd meteen gezet in de eerste game. Bouzkova kreeg liefst zeven kansen op een vroege break, en brak uiteindelijk de opslag van haar als eerste geplaatste tegenstandster. Svitolina pakte de set wel, maar in de tweede was Bouzkova de baas. De Oekraïense mocht in de derde set bij 5-2 al serveren voor de wedstrijd, maar verloor toen opnieuw haar opslag. „Het was een ongelooflijk gevecht”, zei Svitolina die de vijftiende toernooizege in haar loopbaan boekte. De laatste dateerde van het najaar van 2018.

Bouzkova was als negende geplaatst in de Mexicaanse stad. Beide speelsters zouden na hun finale afreizen naar Indian Wells, maar het toernooi in Californië werd op het laatste moment afgelast vanwege het coronavirus.