Sport/Autosport
446168046
Autosport

Achttal reserverijders krijgt kans in eerste vrije training

Verstappen kijkt toe: Mercedes ook in Abu Dhabi snel

Lewis Hamilton komt uit de pits.

Lewis Hamilton komt uit de pits.

ABU DHABI - Mercedes heeft aan het einde van het seizoen de smaak weer helemaal te pakken. Na de een-twee in Brazilië schoten George Russell (24) en Lewis Hamilton (37) vrijdag in Abu Dhabi direct uit de startblokken. Dit keer met de oudste van de twee als nummer één.

Lewis Hamilton komt uit de pits.

Lewis Hamilton komt uit de pits.

Hamilton zette op het Yas Marina Circuit, waar hij vorig jaar op dramatische wijze een achtste wereldtitel verspeelde, een tijd van 1.26,633 neer. Daarmee was hij ruim twee tienden sneller dan Russell, die vorige week in São Paulo zowel de sprint- als hoofdrace won.

Max Verstappen kwam niet in actie tijdens de eerste training. De wereldkampioen stond zijn stoeltje af aan Red Bull-junior Liam Lawson. De 20-jarige Nieuw-Zeelander kwam tot een vijfde tijd: 1.27,201. Sergio Pérez was ruim twee tienden snelle en eindigde als vierde.

Leclerc

Charles Leclerc besloot de eerste sessie op het asfalt in Abu Dhabi als derde. De Monegask strijdt dit weekeinde met Pérez om de tweede plaats in de WK-stand. Beiden hebben exact evenveel punten.

In totaal kwamen acht reserve- of testrijders in actie. Naast Lawson waren dat Felipe Drugovich (Aston Martin), Robert Shwartzman (Ferrari), Logan Sargeant (Williams), Pietro Fittipaldi (Haas) Robert Kubica (Alfa Romeo), Patricio O’Ward (McLaren) en Jack Doohan (Alpine).

De tweede vrije training begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Vrijdag 18 november

  • tweede vrije training: 14.00 – 15.00 uur

Zaterdag 19 november

  • derde vrije training: 12.00 – 13.00 uur
  • kwalificatie: 15.00 – 16.00 uur

Zondag 20 november

  • race: start 14.00 uur