Sport/Voetbal
447347571
Voetbal

Advocaat: ’Nog niet zo eenvoudig om spelers naar Feyenoord te halen’

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ROTTERDAM - Feyenoord-trainer Dick Advocaat hoopte zijn selectie te voorzien van een kwaliteitsinjectie, maar vooralsnog is het op transfergebied rustig in Rotterdam. Er zijn in de winterstop meer spelers vertrokken dan erbij zijn gekomen.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

„We gaan er nog steeds vanuit dat er spelers komen, maar het is niet zo eenvoudig”, benadrukte Advocaat in aanloop naar het thuisduel met SC Heerenveen van zaterdag. „Wel als je bulkt van het geld. We zijn ermee bezig, maar er komt een hoop bij kijken. Ook met agenten die machtig zijn. We wachten het af. Het bestuur is echt welwillend, ik heb het gevoel dat ze alles proberen om het te bewerkstelligen.”

Feyenoord zag in de winterstop onder anderen keeper Kenneth Vermeer vertrekken. Hij vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten, bij Los Angeles FC. „Kenneth wilde deze kans heel graag pakken in deze fase van zijn carrière en wij kunnen het geld goed gebruiken. Feyenoord blij, Kenneth Vermeer blij”, zei Advocaat over de transfer van de doelman.

Advocaat kan bij de hervatting van de Eredivisie weer beschikken over Rick Karsdorp, die hersteld is van een liesblessure. Met Karsdorp hoopt Advocaat een aanval van de Friezen af te slaan. „Voor hen is het aanhaken of niet”, aldus Advocaat, die vijfde staat met Feyenoord. „Ze kunnen op gelijke hoogte met ons komen, wat deze wedstrijd heel belangrijk maakt. Dat heb ik de spelers ook verteld.”

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie