Nieuws/Sport
4476
Sport

Oud-voorzitter Ajax adviseur rvc KNVB

Jaakke: ’Misschien eens met Gerbrands spreken’

John Jaakke in zijn tijd als voorzitter van Ajax

John Jaakke in zijn tijd als voorzitter van Ajax

John Jaakke (62) heeft het verzoek om adviseur van de raad van commissarissen van de KNVB te worden gehonoreerd. "Ik ben twee weken geleden benaderd om mijn bijdrage te leveren", aldus de oud-voorzitter van Ajax. "En als dat zinvol is, wil ik dat graag doen."

John Jaakke in zijn tijd als voorzitter van Ajax

John Jaakke in zijn tijd als voorzitter van Ajax

De vraag of het – na het opstappen van PSV-directeur Toon Gerbrands als commissaris van de Eredivisie CV (ECV) – verstandig is iemand naar voren te schuiven met zo’n duidelijke Ajax-signatuur, laat Jaakke onbeantwoord.

"Ik kijk niet naar Ajax, Feyenoord of PSV. We moeten nu samen naar de KNVB kijken. Misschien kom ik eens met Toon over zijn beslissing te spreken, want ik schat in dat we met veel mensen uit de voetballerij om tafel gaan om te praten over hun visie, verwachtingen en hoe ze tegen bepaalde dingen aankijken.”

Verder kan de opvolger van Michael van Praag bij Ajax weinig over zijn nieuwe rol zeggen. "Ik heb nog niet met anderen gesproken, dus wil snel met z’n allen kijken wat ons te doen staat."

CDA-Kamerlid

Jaakke is niet de enige adviseur. Ook het CDA-Eerste Kamerlid Niek-Jan van Kesteren zal de twee commissarissen van advies voorzien. Dat zijn Simons Kelder (namens de Coöperatie Eerste Divisie) en Erik Mulder (namens de EVC).