Nieuws/Sport
448012118
Sport

Clash Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik ook strijd tussen Dennis Krauweel en Mike Passenier

’Guardiola versus Mourinho’ tijdens Glory-avond in Arnhem

OOSTZAAN - De partij tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik betekent ook een hernieuwde kennismaking tussen Dennis Krauweel en Mike Passenier. De twee toptrainers komen elkaar al decennialang overal ter wereld tegen. Big Mike was de man die Badr Hari de laatste jaren bijstond en is zodoende bekend met de werkwijze van Team Rico. Passenier heeft veel respect voor zijn collega Krauweel, al is daar niet altijd ruimte voor.

„Dennis is een goede trainer. Ik ken hem al heel wat jaren,”, aldus Passenier. De ras-Amsterdammer snapt dat vechtsportfans de strijd tussen hemzelf en Krauweel vergelijken met de rivaliteit ooit tussen Pep Guardiola en José Mourinho, toen zij trainer waren bij FC Barcelona en Real Madrid. „Maar in mijn ogen heb ik altijd rivaliteit met elke tegenstander.”

Passenier legt uit hoe het er aan toeging toen hij voor het eerst tegenover Krauweel en Verhoeven stond. „Ik gaf Dennis een hand en zei: ’Je gaat vanaf onze kant misschien wat minder leuke dingen horen over jezelf en Rico, maar de partij moet nou eenmaal worden verkocht.’”

Passenier gaat bulderend van het lachen verder. „Complimenten geven aan een tegenstander, rot toch op. Je moet gewoon altijd zeggen dat je de ander verrot slaat. Na een partij kunnen we weer gezellig praten. Tot het belletje voor het volgende gevecht komt, haha.”