Sport/Tennis
452249779
Tennis

In tweede stadion op Roland Garros

Voor in de agenda: Van de Zandschulp vrijdagmiddag tegen Nadal

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

PARIJS - Botic van de Zandschulp speelt vrijdagmiddag op het Court Suzanne Lenglen, het tweede stadion op Roland Garros, tegen Rafael Nadal. Het is de derde wedstrijd van de dag, na twee duels uit het vrouwentoernooi. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Titelhouder Novak Djokovic, die zijn vorige wedstrijd op Court Suzanne Lenglen speelde, treedt vrijdag op het centercourt aan. Ook Carlos Alcaraz is ingedeeld op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs. Djokovic speelt tegen de Sloveen Aljaz Bedene, Alcaraz neemt het in de avondpartij op tegen de Amerikaan Sebastian Korda.

Omdat Djokovic, Nadal en Alcaraz in dezelfde helft van het schema zitten, moet de organisatie keuzes maken welke titelkandidaat op het centercourt mag aantreden. Per baan worden maar twee duels uit het mannentoernooi gepland.

Van de Zandschulp (26), de nummer 29 van de wereld, speelde niet eerder in de grote stadions van Roland Garros. De Nederlandse tennisser trof dertienvoudig kampioen Nadal nog nooit.

Koolhof naar derde ronde dubbelspel Roland Garros

Wesley Koolhof heeft zich verzekerd van een plek in de derde ronde van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Samen met zijn Britse partner Neal Skupski won hij overtuigend van Ramkumar Ramanathan uit India en de Amerikaan Hunter Reese: 6-3 6-2.

De 33-jarige Koolhof, als zesde geplaatst met de Brit, mikt in Parijs op zijn eerste grandslamtitel. De nummer 11 van de wereld heeft dit seizoen al vier titels veroverd en voert met Skupski de wereldranglijst over 2022 aan.

In 2020 stond Koolhof in de finale van de US Open. In dat jaar reikte hij ook tot de laatste vier op Roland Garros, zijn beste resultaat in Parijs.

Middelkoop door, Haase niet

Ook Matwé Middelkoop bereikte de derde ronde van het dubbelspel. In de tweede ronde was hij samen met de Indiër Rohan Bopanna met 6-3 6-4 te sterk voor de Fransman Fabrice Martin en Andrej Goloebev uit Kazachstan.

Robin Haase slaagde er niet in voor een verrassing te zorgen. Samen met de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen verloor hij met 7-6 (5) 4-6 6-2 van de Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic, die als tweede geplaatst zijn.

De 35-jarige Haase was in Parijs alleen in het dubbelspel actief. Zijn ranking in het enkelspel is niet hoog genoeg meer om toegelaten te worden tot de kwalificaties.