Nieuws/Sport
453252414
Sport

Binnen vier weken duidelijkheid over nieuwe data

IOC-baas: ’Dit gaat om het redden van levens’

Bij de beslissing om de Olympische Spelen een jaar uit te stellen, is niet gelet op de kosten die het rigoureuze besluit met zich meebrengt.

„Dit gaat om het redden van levens”, zei IOC-baas Thomas Bach. Volgens Bach wordt het volgend jaar tijdens de Spelen „een viering van de mensen dat het coronavirus is overwonnen.”

Data voor de Spelen van 2021 kon Bach nog niet noemen. „Twee uur na het nieuws kan ik daar nog geen antwoord op geven”, zei de 66-jarige Duitser. „We hebben minimaal vier weken om deze vragen te beantwoorden. En dit zijn niet de enige vragen.”

De afgelopen weken hield het IOC vol dat de Spelen ’gewoon’ op vrijdag 24 juli van start zouden gaan. De afgelopen dagen nam de druk echter enorm toe en besloten sommige landen het grootste sportevenement ter wereld zelfs te boycotten.

Het internationale paralympische comité stond volledig achter de keuze. „De gezondheid en het welzijn van de mensen moeten altijd onze hoogste prioriteit hebben en het organiseren van een sportevenement van welke aard dan ook tijdens deze pandemie is simpelweg niet mogelijk”, zei Andrew Parsons namens het IPC. „Sport is op dit moment niet het belangrijkste, het redden van mensenlevens wel.”

De olympische vlam blijft in Japan, als symbool van hoop. „Die vormt het licht aan het einde van de tunnel”, stelde Bach, die zei dat de Japanse premier Shinzo Abe „de volledige steun heeft van de Japanse regering om de nieuwe oplossing te laten werken.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo