Sport/Autosport
453604323
Autosport

Onthutste Pérez pas woensdag gebeld over gedwongen vertrek

Sergio Pérez.

Sergio Pérez.

MUGELLO - Sergio Pérez heeft niet zelf gekozen voor een vertrek bij het Formule 1-team van Racing Point. Hij werd zelfs compleet verrast met de mededeling dat hij zou worden vervangen door Sebastian Vettel.

Sergio Pérez.

Sergio Pérez.

„Teameigenaar Lawrence Stroll belde me om te zeggen dat ze voor een andere koers kozen, enkele uren later ging het bericht over mijn vertrek al naar buiten. Daarvoor was mij niets verteld”, onthulde de 30-jarige coureur in aanloop naar de Grand Prix van Toscane.

Pérez, die al in zijn zevende jaar zit bij de renstal, dacht zelfs dat hij zeker was van zijn stoeltje bij Racing Point, omdat hij een contract tot 2022 had. „De geluiden die ik opving, waren dat het team graag wilde dat ik bleef. Er waren wel wat dingetjes in het contract, maar dat ze mij woensdag vertelden dat ze niet met me doorgingen, had ik absoluut niet verwacht.”

De Mexicaan was zo zeker van zijn zaak, dat hij aanbiedingen van andere teams afhield. „Ik had dus graag eerder meer duidelijkheid gekregen, want dan had ik kunnen werken aan een plan B. Dat heb ik nu niet. Maar goed, dit is ook hoe het werkt in de Formule 1; het is een knotsgek wereldje.”