Nieuws/Sport
45391
Sport

Invalbeurt Ajacied Traoré bij Burkina Faso

Gastland Gabon weer gelijk in Afrika Cup

Prejuce Nakoulma (m) viert zijn treffer

Prejuce Nakoulma (m) viert zijn treffer

LIBREVILLE - Gabon wacht bij de Afrika Cup in eigen land nog op de eerste zege. Het gastland speelde woensdag in poule A voor de tweede keer gelijk. Het duel met Burkina Faso in Libreville eindigde in 1-1. Eerder had Gabon met dezelfde cijfers gelijkgespeeld tegen Guinee-Bissau. Ook Burkina Faso kwam in het eerste groepsduel met Kameroen op 1-1 uit.

Prejuce Nakoulma (m) viert zijn treffer

Prejuce Nakoulma (m) viert zijn treffer

Prejuce Nakoulma bracht Burkina Faso in de 23e minuut op voorsprong. Uit een strafschop maakte aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang in de 38e minuut gelijk. Het was zijn tweede treffer bij deze eindronde. Beide ploegen lieten daarna flinke kansen op de overwinning liggen.

Bij Burkina Faso mocht Ajacied Bertrand Traoré in de 54e minuut invallen. In het openingsduel met Kameroen had hij nog een basisplaats. De aanvaller werd in die wedstrijd na een uur gewisseld.

Gabon sluit de groepsfase zondag af tegen Kameroen, dat woensdagavond eerst nog aantreedt tegen Guinee-Bissau. Burkina Faso speelt zondag tegen Guinee-Bissau. De nummers een en twee van de groep gaan naar de kwartfinales.