Sport/Voetbal
454633365
Voetbal

’Best wel een waanzinnig doelpunt eigenlijk’

Steven Berghuis trots op schitterende treffer

Steven Berghuis heeft schitterend gescoord.

Steven Berghuis heeft schitterend gescoord.

ROTTERDAM - Met drie doelpunten, waarvan twee uit een strafschop, was de wedstrijdbal van het bekerduel tussen Feyenoord en NAC Breda (7-1) uiteraard voor Steven Berghuis.

Steven Berghuis heeft schitterend gescoord.

Steven Berghuis heeft schitterend gescoord.

De linksbenige aanvoerder van de Rotterdammers maakte op slag van rust (5-0) ook de mooiste goal van de wedstrijd. Hij scoorde met een subtiele, diagonale boogbal, die van zijn rechtervoet vertrok. „Ik ken NAC-keeper Nick Olij nog uit onze gezamenlijke AZ-tijd”, blikte Berghuis bij FOX Sports terug op zijn persoonlijke hoogtepunt in de halve finale.

In de top-3

„Hij is aan de kleine kant en ik weet dat hij instapt in zo’n situatie. Daardoor kon ik op deze manier scoren. Het gebeurt een beetje op gevoel. Best wel een waanzinnig doelpunt eigenlijk. Op de training heb ik het ook wel eens geprobeerd om met rechts zulke stiftballen te schieten en soms lukte het, maar soms ook niet. Het was de eerste keer dat het nu in een wedstrijd een treffer opleverde. Deze goal staat in mijn persoonlijke top-3.”

NAC leek in niets op de reuzendoder die eerder dit seizoen het bekeravontuur van PSV (2-0) en AZ (3-1) beëindigde. „Maar dat is echt onze verdienste”, vond Berghuis. „Vooral in de eerste tien minuten zag je dat ze goed kunnen voetballen. Na de 1-0 zijn we doorgegaan. Gelukkig, want dat deden we dit seizoen niet altijd.”

Zes punten achterstand

Feyenoord raakt met de week beter in vorm. De grootste optimisten in Rotterdam durven al over de ’dubbel’ te fluisteren. „Mooi hè”, lachte Berghuis. „Maar we staan in de Eredivisie nog steeds zes punten achter op Ajax en AZ, met een minder doelsaldo. Dat vind ik echt veel. De beker kunnen we winnen, dat hebben we wel in eigen hand. Daarvoor moeten we Utrecht in de finale verslaan.”

Berghuis mocht even na zijn derde treffer al in de 55e minuut naar de kant. „Dat had vooral te maken omdat ik geschorst voor de finale zou zijn als ik nog een gele kaart zou krijgen”, vertelt hij. „En dat kan zomaar gebeuren, dat zag je woensdag aan Sean Klaiber van FC Utrecht. Ik wil de finale voor geen goud missen.”

Shirt voor jonge fan

Berghuis gaf meteen na zijn wissel in de 55e minuut zijn shirt aan een jonge fan op de tribune. De jeugdige aanhanger kon zijn geluk niet op. „Ze waren blij met me, prachtig om te zien hoe het leeft”, straalde de captain.