Sport/Voetbal
458906359
Voetbal

Heracles in blessuretijd toch nog langs PEC Zwolle in merkwaardig duel

De spelers van Heracles Almelo vieren de 2-1.

De spelers van Heracles Almelo vieren de 2-1.

ALMELO - Heracles heeft thuis een merkwaardige overwinning geboekt op PEC Zwolle. Ondanks twee afgekeurde goals trok de thuisploeg de overwinning in de blessuretijd toch nog over de streep.

De spelers van Heracles Almelo vieren de 2-1.

De spelers van Heracles Almelo vieren de 2-1.

PEC reisde met een goed gevoel af naar Almelo. Na twee verloren wedstrijden op rij, wonnen de Zwollenaren na het ontslag van coach John Stegeman verrassend van SC Heerenveen. Heracles haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts een punt, en snakte dus naar een goed resultaat.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel, maar de thuisploeg werd gedurende de eerste helft steeds sterker. De uitblinkende PEC-doelman Xavier Mous hield zijn ploeg, tot ergernis van de spelers van Heracles aan toe, meermaals in leven. PEC kreeg al na twintig minuten een flinke domper te verwerken toen Rico Strieder zich geblesseerd moest laten vervangen. Yuta Nakayama was zijn vervanger.

Op slag van rust leken de Almeloërs op een verdiende voorsprong te komen via Noah Fadiga, maar de VAR verpestte het feestje van de thuisploeg. In aanloop naar de goal bleek dat Isamail Azzaoui buitenspel stond.

Een kwartier na rust schoot Rai Vloet de thuisploeg dan toch op voorsprong. De middenvelder tekende alweer voor zijn elfde goal dit seizoen. Lang kon Heracles niet genieten van de voorsprong, want vanaf de aftrap bracht Mustafa Saymak de stand alweer in evenwicht. Weer een paar minuten later dacht Heracles de voorsprong weer te pakken te hebben, maar voor de tweede keer zondagmiddag keurde de VAR een goal van Heracles wegens buitenspel af.

In de blessuretijd sleepte Heracles de overwinning dan toch nog uit het vuur. Na een mooie aanval kopte Luca de la Torre raak en zorgde hij er voor dat de punten in Almelo bleven.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo