Sport/Voetbal
461830215
Voetbal

Mourinho gelinkt aan Borussia Dortmund

José Mourinho

José Mourinho

Borussia Dortmund lijkt voor de langere termijn voor te sorteren op een nieuwe trainer. Zo wordt de naam van José Mourinho nadrukkelijk in verband gebracht met de Duitse topclub.

José Mourinho

José Mourinho

Mourinho zit sinds vorig jaar, na zijn ontslag bij Manchester United, zonder club en is tegenwoordig analist bij Sky Sports. De 56-jarige oefenmeester zou volgens goed ingevoerde bronnen graag terugkeren langs de zijlijn. Borussia Dortmund is volgens Bild een serieuze optie voor de Portugees. Er wordt zelfs gesteld dat Mourinho inmiddels enkele malen contact heeft gehad met Borussia Dortmund en dat hij zelfs al de Duitse taal aan het leren is. De salariseisen zullen overigens niet mals zijn. Mourinho verdiende bij Manchester United naar verluidt een jaarsalaris van 24 miljoen pond.

Vooralsnog hoeft de huidige trainer van Borussia Dortmund, Lucien Favre, zich nog niet druk te maken. De Zwitser zal normaal gesproken niet zomaar op straat worden gezet. Wel kijkt de clubleiding van de Borussen naar het grotere plaatje, waarbij Mourinho de ideale man zou zijn om het machtige Bayern München weer eens van de troon te stoten. Overigens wordt binnen de gelederen van Borussia Dortmund ook nog gedacht aan Ralf Rangnick, de voormalige coach van RB Leipzig.

Borussia Dortmund staat momenteel vierde in de Bundesliga en verloor van de acht wedstrijden er slecht één. Bayern München heeft hetzelfde aantal punten van vijftien. Borussia Mönchengladbach is met één punt voorsprong de koploper.