Nieuws/Sport
463658153
Sport

Hockeyers kloppen Duitsland op EK

ANTWERPEN - De Nederlandse hockeyers hebben op het EK in Antwerpen ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg Duitsland met 3-2.

Thierry Brinkman maakte tien minuten voor het einde het winnende doelpunt.

Oranje gaf tot twee keer toe een voorsprong snel uit handen. De derde treffer bleek echter wel genoeg voor de winst én kwalificatie voor de halve finale. De hockeyers waren de jacht op hun derde Europese titel op rij zaterdag begonnen met een zege (5-1) op Ierland. De ploeg van Caldas sluit de groepsfase dinsdag af tegen Schotland. De winnaar van het toernooi verdient ook een ticket naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Pruyser weer trefzeker

Mirco Pruyser opende tegen de Duitsers in het tweede kwart de score. De aanvaller van Amsterdam onderschepte een mislukte pass van Christopher Rühr en sloeg de bal vervolgens hard door de benen van de Duitse keeper. Het betekende voor Pruyser al zijn derde doelpunt op dit EK. Kort daarna trok Timm Herzbruch de stand gelijk uit een strafbal. Bjorn Kellerman liet de kans liggen om Oranje voor rust opnieuw op voorsprong te brengen.

Na zo’n tien minuten in de derde periode namen de hockeyers van Caldas opnieuw de leiding, dit keer via Billy Bakker. Pruyser fungeerde nu als aangever. Weer gaf Oranje die voorsprong snel uit handen. Uit een strafcorner sleepte Lukas Windfeder de bal hard over de grond langs keeper Sam van der Ven. In het laatste kwart bekroonde Brinkman een flitsende Nederlandse aanval met de 3-2. Dit keer hield Oranje die voorsprong wel vast, met dank ook aan Pirmin Blaak die vlak voor tijd een Duitse strafcorner keerde.