Sport

El Hamdaoui zoekt club in eredivisie: 'Het is wel goed hier'

Door Van onze Telesportredactie

Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui

Hollandse Hoogte

Mounir El Hamdaoui is op zoek naar een mooie club in Nederland. "In de eredivisie", aldus de spits die eerder onder meer uitkwam voor AZ en Ajax. El Hamdaoui (33) houdt momenteel zijn conditie op peil bij Jong AZ.

Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui

Hollandse Hoogte

"Ik ben sinds eind mei transfervrij", vertelt El Hamdaoui, die toen vertrok bij Al-Taawoun in Saudi-Arabië, tegenover NHnieuws. "Ik wilde weer lekker bij een club trainen, omdat ik alleen voor mezelf trainde. Dit is wel anders."

"Ik ben hier bij AZ om weer fit te worden. Ik weet niet of er een contract in zit, ik ben hier om te trainen met een team. Ik wil gewoon weer gaan voetballen. Mijn voorkeur ligt in Nederland. Ik denk dat het gedaan is met reizen. Ik zit toch wel op een leeftijd dat ik het wel goed vind in Nederland. Een mooie club op eredivisieniveau zou wel lekker zijn."

El Hamdoui kwam twee periodes uit voor AZ. De Marokkaan streek in 2007 neer in de kaasstad en werd in het seizoen 2008/2009 in het shirt van de Alkmaarders kampioen van Nederland én topscorer van de Eredivisie.

Na minder succesvolle periodes bij Ajax, Fiorentina en Malaga speelde El Hamdoui in het seizoen 2015/2016 opnieuw enkele maanden voor AZ. Na een aanbod uit het Midden-Oosten vertrok hij echter weer.

In de zandbak speelde de goaltjesdief voor Umm-Salal SC uit Qatar en Al-Taawoun FC uit Saoedi-Arabië. Mede door blessures kwam hij daar echter niet veel aan spelen toe. Afgelopen zomer sprak El Hamdaoui nog met FC Twente, maar tot een contract kwam het niet.

 

Lees meer over