Sport/Voetbal
465234746
Voetbal

Messi komt niet opdagen bij fysieke tests Barcelona

Lionel Messi, blijft ie wel of blijft ie niet?

Lionel Messi, blijft ie wel of blijft ie niet?

BARCELONA - Lionel Messi heeft zich zondag niet laten zien bij het medisch onderzoek dat de voetballers van FC Barcelona ondergingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Lionel Messi, blijft ie wel of blijft ie niet?

Lionel Messi, blijft ie wel of blijft ie niet?

De Argentijnse aanvoerder van de Catalanen kwam volgens Spaanse media als enige niet opdagen. Messi wil vertrekken bij Barcelona, dat afgelopen seizoen geen enkele prijs wist te pakken en in de kwartfinales van de Champions League werd vernederd door Bayern München (8-2).

Messi staat officieel nog een jaar onder contract in Barcelona, maar hij beroept zich op een afspraak met de clubleiding dat hij na ieder seizoen gratis kan vertrekken. Die clausule zou volgens diverse bronnen echter al zijn verlopen op 10 juni. Volgens de advocaten van de topvoetballer geldt die einddatum nu niet, omdat het seizoen vanwege het coronavirus werd verlengd. Manchester City geldt als de belangrijkste kandidaat om Messi over te nemen.

De spelers van FC Barcelona moesten zich zondag op de club melden voor enkele fysieke testen. Luis Suárez, die van de nieuwe hoofdtrainer Ronald Koeman al te horen kreeg dat hij mag vertrekken, verscheen daar volgens Spaanse media wel gewoon.

De internationals van de Spaanse topclub waaieren de komende dagen uit over de wereld voor interlands met hun nationale ploegen. Zo moet Frenkie de Jong zich maandag in Zeist melden, voor de wedstrijden van Oranje in de Nations League tegen Polen en Italië.