Sport/Voetbal
465495135
Voetbal

Mark van Bommel ontslagen bij VfL Wolfsburg

Mark van Bommel

Mark van Bommel

Mark van Bommel is niet langer de trainer van Vfl Wolfsburg. De 44-jarige trainer is bij de club uit Bundesliga ontslagen na een reeks van slechte resultaten.

Mark van Bommel

Mark van Bommel

De Limburger reageert op de website van Wolfsburg ontstemd op het verliezen van zijn baan. „Ik ben verrast en teleurgesteld over de beslissing omdat ik ervan overtuigd ben dat we samen weer op de weg naar succes zouden zijn gekomen. Ik hoop dat het team het tij snel kan keren.”

„Het komt er op neer dat er meer factoren waren die ons verdeelden dan factoren die zorgden voor verbinding”, legde directeur Jörg Schmadtke uit. „We wensen Mark het allerbeste, zowel in de sport als privé.” Van Bommel, die 79 interlands voor Oranje speelde en deel uitmaakte van de WK-selectie van 2010, had nog een contract tot de zomer van 2023

Seizoenstart aardig

Van Bommel begon uitstekend aan het seizoen. Na vier duels stond hij met Wolfsburg zelfs even bovenaan in de Duitse competitie. Maar de afgelopen weken ging het bergafwaarts, en rijgde de club de nederlagen aaneen.

Voordat de competitie begon, kreeg Van Bommel al te maken met enorme tegenslag. Door zijn toedoen werd de club uit de DFB Pokal gegooid. De formatie van Van Bommel won na verlenging met de hakken over de sloot van SC Preußen Münster (3-1), maar werd uit het Duitse bekertoernooi gehaald omdat er een wissel te veel was gebruikt door Van Bommel.

PSV

Het is het tweede ontslag binnen twee jaar voor Van Bommel. In december 2019 moest hij ook bij PSV het veld ruimen.