Nieuws/Sport
4664
Sport

Tottenham-manager lyrisch over Nederlandse spits

Vincent Janssen houdt het hoofd koel

Een getergde blik bij Vincent Janssen.

Een getergde blik bij Vincent Janssen.

Vincent Janssen was dinsdag voor de tweede keer trefzeker in het shirt van Tottenham Hotspur. Opnieuw was dat in een bekerduel en opnieuw was dat vanaf de stip. Na afloop van het verloren League Cup-duel met Liverpool (2-1) stelde de spits dat hij ondanks zijn droogte in de Premier League en Champions League nog steeds lekker in zijn vel zit bij de Londenaren.

Een getergde blik bij Vincent Janssen.

Een getergde blik bij Vincent Janssen.

"Het was gewoon een penalty die ik moest maken en dat heb ik gedaan. Ik heb nog steeds genoeg vertrouwen om dat te doen. Het maakt mij op zo'n moment niet uit hoe lang ik niet heb gescoord."

Ondanks de treffer van Janssen gingen de Spurs toch onderuit op Anfield Road. "We hebben ongelukkig verloren. We misten aan het einde van de wedstrijd nog een paar goede kansen", jammerde Janssen na afloop van het duel, waarin Georginio Wijnaldum goed was voor de assist bij de 2-0 van de thuisploeg.

De nederlaag betekende voor Tottenham Hotspur uitschakeling in de achtste finale van het tweede Engelse bekertoernooi, maar Janssen tankte desondanks vertrouwen richting het competitieduel van zaterdag met landskampioen Leicester City. "Dit is een boost voor het weekeinde, scoren is fijn, al blijf ik natuurlijk teleurgesteld over het verlies."

Pochettino

Manager Mauricio Pochettino ziet het sowieso nog steeds helemaal zitten in Janssen. "Hij was vandaag fantastisch. We zijn heel blij met hem. We moeten ook niet vergeten dat hij nog maar 22 is en net uit de Nederlandse competitie komt. Dat is een heel andere league dan de Engelse en we moeten hem gewoon wat tijd gunnen. Eén ding is zeker, Vincent werkt hard, is betrokken en zijn toewijding is fantastisch. Dat laat hij elke training en wedstrijd weer zien."

Vincent Janssen ramt de bal tegen de touwen.

Vincent Janssen ramt de bal tegen de touwen.

Janssen werd afgelopen zomer door de Spurs voor ongeveer 22 miljoen euro overgenomen van AZ Alkmaar. De Nederlander, vorig seizoen topscorer in de eredivisie krijgt tot dusver mede vanwege een blessure van Harry Kane veel minuten. In negen competitiewedstrijden en drie duels in de Champions League slaagde hij er echter niet in om het net te vinden. In de League Cup staat hij na twee duels op twee goals. In september benutte Janssen tijdens de 5-0 zege op FC Gillingham ook al een pingel.