Sport/Voetbal
466701403
Voetbal

’Roberto Martinez ook na EK bondscoach België’

Roberto Martinez

Roberto Martinez

De Belgische voetbalbond en bondscoach Roberto Martinez gaan met elkaar door, meldt onder meer het Belgische Nieuwsblad. Hoe de kwartfinale op het EK vrijdag tegen Italië ook afloopt, de KBVB wil verder met de 47-jarige Spanjaard, die al sinds augustus 2016 de touwtjes in handen heeft.

Roberto Martinez

Roberto Martinez

Het contract van Martinez loopt nog door tot na het WK 2022, dat volgend jaar van 21 november tot en met 18 december in Qatar plaatsvindt.

Martinez was bij zijn aanstelling vijf jaar geleden van plan maar twee jaar bondscoach te blijven, om dan terug te keren naar het clubvoetbal. Het was dan ook een verrassing toen hij in 2018, nog voor het WK, zijn contract verlengde en dat hij dat vorig jaar nog eens deed. In mei 2020 kreeg hij er officieel de taak van technisch directeur bij.

Zeer tevreden

De KBVB is zeer tevreden over het werk van Martinez en wil zijn toekomst niet laten afhangen van het resultaat op dit EK. De Belgische voetbalbond denkt er niet aan hem af te rekenen op dit toernooi. Met een kwartfinale is het doel nog niet bereikt, maar na de uitschakeling van Europees kampioen Portugal werd toch al een sterke prestatie geleverd. Bovendien komen er vanuit de spelersgroep nog altijd zeer positieve geluiden over Martinez’ werk en is de KBVB verheugd over hoe hij zijn werk ls technisch directeur uitvoert.

Bron: Het Nieuwsblad