Nieuws/Sport
4669
Sport

Wenger genoot van duel met 'Nederlands' Reading

Stam had andere prioriteiten tegen Arsenal

Reading-trainer Jaap Stam tijdens het berduel met Arsenal.

Reading-trainer Jaap Stam tijdens het berduel met Arsenal.

Jaap Stam ging dinsdagavond met Reading onderuit in het Leage Cup-duel met Arsenal. In het Emirates Stadium werd het 2-0. De Nederlandse oefenmeester van The Royals had een verliespartij min of meer ingecalculeerd. 

Reading-trainer Jaap Stam tijdens het berduel met Arsenal.

Reading-trainer Jaap Stam tijdens het berduel met Arsenal.

"Ik moest vandaag enkele wijzigingen doorvoeren, ook al was het verleidelijk om bepaalde spelers toch op te stellen. Na het vorige duel in de League Cup hadden een paar van onze jongens echter last van fysieke problemen en we moeten gewoon vooruit blijven kijken. De competitie is voor ons het belangrijkst. Natuurlijk willen we ver komen in de bekertoernooien, maar sommige spelers moeten af en toe ook een beetje rust krijgen. Arsenal heeft 65 contractspelers, dat hebben wij simpelweg niet."

Het verlies bij Arsenal zorgde voor gemengde gevoelens bij Stam, die Joey van den Berg en Danzell Gravenberch speeltijd gunde in Londen. "Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar we speelden vandaag wel tegen een echt goed team", sprak voormalig verdediger van PSV, Manchester United, AC Milan en Ajax. "We speelden niet fantastisch, maar dit soort wedstrijden moeten we ook benaderen als een les. De jonge spelers moeten hiervan leren, van het niveau en van het spelen in een groot stadion."

Wenger

Arsenal-trainer Arsène Wenger, die meer nog dan Stam opteerde voor jong talent, deelde na afloop een verkapt compliment uit aan zijn Nederlandse collega en diens filosofie als trainer. "Het was een dynamische wedstrijd tussen twee teams die wilden opbouwen en voetballen. Het was een interessante partij, maar uiteindelijk wisten we in de tweede helft redelijk eenvoudig de overwinning naar ons toe te trekken", stelde Wenger.