Nieuws/Sport
4673
Sport

Tifosi Inter staan vierkant achter De Boer

Internazionale-trainer Frank de Boer.

Internazionale-trainer Frank de Boer.

De tifosi van Internazionale hebben zich dinsdag massaal achter trainer Frank de Boer geschaard.

Internazionale-trainer Frank de Boer.

Internazionale-trainer Frank de Boer.

De resultaten vallen sinds de komst van de Nederlander tegen, maar de fans van de Nerrazurri zijn overtuigd van de kwaliteiten van De Boer en eisen dat het bestuur van de club de coach de tijd geeft om de ploeg terug naar de top te leiden. Ze zijn een online petitie gestart. 

"Frank de Boer is niet de aanstichter van de huidige situatie", begint de boodschap van de blauw-zwarte aanhang. "Toen hij half augustus werd aangesteld, wist iedereen dat zijn voetbalfilosofie haaks op die van zijn voorganger, Roberto Mancini, stond. De manier van werken van De Boer heeft tijd nodig. En die tijd lijkt het bestuur hem nu ineens niet meer te willen geven."

Rotte vis

De supporters vinden dat de voetballers en de bestuurders juist schuld hebben aan de huidige crisis bij Inter. "De spelers zijn in dienst van de club en worden rijkelijk beloond voor hun werk. Zij moeten gewoon luisteren naar hun trainer. Of ze het leuk vinden of niet. Bovendien, om een bekend Italiaans gezegde aan te halen: de vis begint te rotten vanaf het hoofd, in dit geval het bestuur. Daarom zeggen wij: wij staan achter De Boer."