Nieuws/Sport
4710
Sport

RW Racing GP gedwongen om in 2017 Moto2 te rijden

Roelof Waninge

Roelof Waninge

Twee dagen voor de Grand Prix van Maleisië van komend weekeinde heeft de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) in overleg met teamvereniging IRTA de inschrijvingen voor 2017 van de Moto3 en Moto2 bekendgemaakt. Daarbij valt op dat het Nederlandse RW Racing GP volgend jaar van de lichtste grandprixklasse (250cc) naar de tussenklasse Moto2 (600cc) is verwezen.  

Roelof Waninge

Roelof Waninge

Momenteel komt het Drentse team in de Moto3 uit met de Belgische coureur Livio Loi. In de Moto2 gaat de FIM uit van één coureur bij RW Racing die op een Kalex-chassis zal rijden. In deze klasse levert Honda alle motoren.

Teameigenaar Roelof Waninge houdt nog een slag om de arm, maar bevestigde dat de kans groot is dat de overstap wordt gemaakt. “Het is wel de bedoeling en we zijn er mee bezig. In Maleisië of anders in Valencia (slotrace, red.) weten we meer. Het is pas zeker als alles op papier staat, vooral in deze wereld”, verklaarde Waninge over interesse van verscheidene rijders.

Waninge vertelde dat hij voor volgend seizoen al een rijder onder contract had staan onder voorwaarde dat die in de Moto3 op een Honda-motor zou rijden. De Japanse motorenleverancier besliste echter anders. Politieke en commerciële beslissingen liggen daaraan soms ten grondslag. Zo komt de Italiaan Paolo Simoncelli met een nieuw team en twee rijders uit in de Moto3 en krijgt meteen geleverd van Honda. De naamgeving verwijst emotioneel naar het startnummer 58 van zijn verongelukte zoon Marco Simoncelli, SIC58 Squadra Corse. Het rijke Leopard team dat na onenigheid met Honda op KTM overstapte, is weer genade aangenomen door de Japanse firma.

“Honda dicteert. Dat zie je ook in de MotoGP. Als er reglementen moeten worden gewijzigd, heeft Honda die al klaar. Eigenlijk is dat in de Formule 1 hetzelfde, ook daar hebben de grote teams het voor het zeggen”, sprak Waninge wat bitter.